Soorten bestrating

K & S Tuinspecialisten biedt u een breed scala aan straatmotieven en steensoorten

Het goed aanleggen van bestrating is een vak apart en dat geldt ook voor de keuze van de steen. Uiteraard is de uitstraling en kleur van de steen het belangrijkste, maar ook kwaliteit, levensduur, slijtage en prijskaartje zijn van belang. K & S Tuinspecialisten heeft contact met vele leveranciers, zodat vrijwel alle wensen te verwezelijken zijn. Daarbij adviseren wij u uitgebreid en grondig. Uw wensen zijn onze leidraad, maar wij willen graag tevreden klanten en schromen daarom niet u alternatieven te tonen: juist om u ook op de langere termijn tevreden te laten zijn over uw bestrating. Zo is het niet verstanding om kleine steentjes te gebruiken voor een oprit met zwaar of veelvuldig autoverkeer. Noem ons eigenwijs, maar zoiets zullen wij u echt afraden. Zelfs als kleine steentjes duurder en arbeidsintensiever zijn om aan te leggen, zullen wij u een alternatief adviseren.

Belangrijke steensoorten:

  • Betonnen stenen: in beton is vandaag de dag heel veel mogelijk: van traditioneel grijs tot alle kleuren van de regenboog en afwerkingen die amper van natuursteen zijn te onderscheiden. Betonstenen zijn niet kleurvervagend en over het algemeen goedkoper dan natuursteen.
  • betontegels met granulaat: de betonnen tegel heeft een afwerkingdlaag van 1 cm dik. De granulaat laag is kleurvast en onderhoudsarm.
  • gebakken stenen:  gebakken stenen en klinkers zijn totaal kleurvast en geven een mooie authentieke uitstraling bij oude huizen en boerderijen.
  • natuursteen:  een prachtige afwerking van uw tuin: de soorten varieren van hard naar zacht en met diverse afwerkingsvarianten.

 

K & S Tuinspecialisten kan u ook adviseren over de diverse varianten van motieven: de soort bestrating kan mooie zichtlijnen in uw tuin creeeren, de tuin breder of juist langer laten lijken, of juist bijdragen aan een ‘ongedwongen’ uitstraling van uw tuin, waarbij de bestrating naadloos aansluit bij de gewenste sfeer in uw tuin.