Ontwerp van een nieuwe tuin

Een nieuwe tuin naar uw wensen en mogelijkheden

Geheel naar uw wensen, maken wij een ontwerp:

  • Wilt u veel groen of juist niet?
  • Wilt u sierbestrating of een degelijk strakke aanpak?
  • Wilt u speciale elementen in uw tuin, zoals een fontijn, sierstenen of een speciaal thema?
  • Wilt u een moderne of juist klassieke uitstraling?

 

Wij adviseren u over de mogelijkheden en ook over elementen die belangrijk zijn bij het onderhoud van uw tuin. Het zijn zaken die een deskundig oog vereisen, om te zorgen dat uw tuin jarenlang mooi zal blijven:

  • de juiste beplanting door het hele jaar heen. Wilt u ieder jaargetijde kleur en groen in uw tuin?
  • De juiste zichtlijnen in uw tuin, zodat u niet alleen buiten maar ook binnenhuis kan genieten van alle details in uw tuin.
  • De lichtval en de plekken met zon en schaduw zijn er belangrijk voor het bepalen van de juiste beplanting en een succesvolle ontwikkeling van uw tuin
  • Heeft u groene handen of juist een hekel aan onderhoud? De juiste keuze van beplanting kan hier een oplossing bieden.

 

Na het afronden van de ontwerp en het bespreken van de kosten en wensen, beginnen we met de aanleg. De aanleg van een tuin kan tegenwoordig vrijwel het hele jaar – uitgezonderd vorstperiodes. Soms kan uiteraard het weer roet in het eten gooien. Zo is het onmogelijk om bij regen een goede bestrating te leggen. Nieuwe beplanting is niet mogelijk tijdens vorstperiodes en tijdens heel warme dagen.

De aanlegwerkzaamheden houden we vrijwel altijd geheel in eigen hand. Dat is wel zo prettig voor u: u heeft dus niet allerlei onderaannemers in uw tuin of ‘onbekende personen’ die rondlopen. Soms is er voor grote werkzaamheden groot materieel nodig, zoals graafmachines. Wij blijven daar altijd bij aanwezig.

Voor alle werkzaamheden zijn wij met recht allrounders, die alle onderdelen van uw tuin aanpakken: we zijn uw hovenier maar zo nodig ook uw timmerman, stratenmaker, metselaar, elektricien of vijverbouwer.