Onderhoudsvriendelijke tuin

K & S Tuinspecialisten adviseert u over een tuin met weinig onderhoud

Heeft u een tuin, maar heeft u geen groene vingers of de tijd of interesse om veel aan onderhoud te doen? Er zijn veel mogelijkheden om dan toch een mooie tuin te krijgen.

De meest overzichtelijke optie is het grotendeels bestraten van uw tuin, met mooie sierbestrating, grind of bijzondere grote sierstenen. Met een paar grote robuste bloembakken ziet de tuin er dan toch verzorgd en netjes uit.

Maar een onderhoudsarme tuin kan ook een groene tuin zijn!

De oplossing is een wijze keuze van beplanting, waardoor er weinig onderhoud nodig is: kies niet voor bloeiers waar dode bloemen uitgeknipt moeten worden, maar voor een mooie grote plantenborder. De verschillende groentinten kunnen een heel natuurlijke uitstraling bieden. Door middel van een goed doordacht beplantingsplan en een goeie snoei één maal per jaar, heeft u ook in de zomer vrijwel geen omkijken naar uw tuin. Eén kwartier per week is dan voldoende.

K & S Tuinspecialisten kunnen u helpen met de juiste keuze van beplanting en maken een volledig beplantingsplan voor uw tuin. Uitgangspunt voor een onderhoudsarme tuin vormen verschillende soorten bloeiende heesters. Door te varieren in kleur en wintergroene heesters, is er het hele jaar door iets te beleven in de tuin, zónder dat tuinieren uw hobby hoeft te zijn.